woensdag 23 september 2020
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Henk Gruys - Al balsemde ze me
Gepubliceerd op: 23-04-2018 Aantal woorden: 1096
Laatste wijziging: 19-10-2018 Aantal views: 231
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Al balsemde ze me

Henk Gruys


Oop keerde zich af van het balkon en liep terug zijn huiskamer binnen. Gerust wel een mooie kamer, dacht hij voor de zoveelste keer. Alleen de kachel moet nodig worden opgepoetst, want die staat er maar dof bij. – Net alsof ik geen doosje kachelglans zou hebben! Vorige maand nog gekocht, op de gracht, waar ze haarden met knipperende rode lampjes in de etalages hebben.
    Zijn deurbel ging, schel en ietwat ongeduldig naar het hem voorkwam. – Gisteren had ik die bel toch uitgeschakeld, dacht hij. Hij liep naar de gang, trok de meterkast open om te kijken, en deed de stekker van de transformator, met zijn glanzende spoel van koperdraad, weer in het contact.
    Aan de voordeur was niemand te zien. Hij haastte zich terug naar de keuken, waar het tamelijk donker was, en hij zag voor het raam buurvrouw Aleid staan met een emmer, terwijl ze haar bezem als herkenning omhoog stak. Zij vulde bijna het hele uitzicht.
    Hij opende de achterdeur. Aleid zette de bezem tegen het aanrecht en ze gingen achter elkaar de huiskamer in. – Een blank gelakte tafel van de juiste grootte, dacht Oop de situatie overziend, – een beige netje in het midden, precies zoals het hoort."
    "Tafeltennis?" zei Aleid op een toon of ze er eigenlijk niet veel van verwachtte. Ze tuurde scherp langs een batje of dat misschien krom was getrokken.
    "Het spel komt van oorsprong uit Engeland," oreerde Oop geheel overbodig, "ongeveer gelijk met de uitvinding van het celluloid voor het balletje. Het is dus niet mee gekomen met de Chinezen, – al hebben die wel bijgedragen aan de bekendheid, maar met de Britten."
    "Maar niet om je teleur te stellen," vervolgde hij, "maar geloof me eerlijk, ik heb echt te weinig tijd om te spelen, al zou je op je kop gaan staan."
    "Natuurlijk ga ik niet op mijn kop staan!" zei Aleid, "hoe kom je daar bij..."
    "Och, het zou juist raar zijn als je op je kop staan natuurlijk zou vinden," zei Oop.
    Aleid knikte; het was niet zeker of zij de strekking van het laatste had gevolgd, want nu mepte zij het balletje finaal mis; het vloog over haar heen en stuiterde even, ergens achter haar op de parketvloer. Het was even stil. "Al balsemde ze me," zei Oop. "dat heeft iets van het ritme van het pingpongballetje."
    Van de weeromstuit moest hij niezen, drie keer. "Hooikoorts," zei Aleid, "de pollen vliegen weer door de lucht." – "Welnee," zei Oop, "begin jij nou ook al? Gewoon verkouden." Hij veegde gelijk het tafelblad droog met zijn mouw.
    Bij zijn volgende opslag vloog het pingpongetje onmiddellijk door de openstaande deur naar buiten. Oop liep naar het balkon, en boog zich ver voorover. Met zijn ogen zocht hij de benedentuin af; naar iets wits, iets heel kleins. Opeens zag hij het, in de barbecue, op het rooster. Het gerei brandde niet, want er steeg geen rook van op.
    "Al balsemde ze me," zei Oop. "Het is in de barbecue gevallen."
    Hij verliet de kamer en daalde de achttien stenen treden in het trappenhuis af tot hij beneden was. Daar ging hij naar buiten.
    Door de warmte waren in het achterveld overal modderbulten op komen zetten, als grote, opengebarsten molshopen. De bomen achterin leken net groene fabrieksschoorstenen, van boven afgeknot. – "Aan de tuin is niet veel moois meer te beleven," mompelde hij , terwijl hij even stilstond. "Door de hittegolf helemaal verlept en afgeschreven."
    Nauwkeurig begon hij de tuin te doorzoeken. Maar het balletje zag hij nergens. Het was ook eigenlijk véél te warm. Hij trok zijn hemd los, waarbij hij per ongeluk zijn fiets omver schopte. Hij zette hem weer rechtop tegen de schutting. Meteen herinnerde zich de barbecue. Hij liep er heen, grabbelde het balletje eruit, veegde het af en stak het in zijn zak. Nog eenmaal keek hij rond, en liep toen terug naar de flat.
    Vlakbij de tuinpoort zag hij in het gras een brief liggen. Hij raapte hem op en bekeek hem nauwkeurig; de achterkant eerst, en toen de voorkant. Een witte, keurige envelop; een ongestempelde blauwe postzegel in de rechterbovenhoek. Geadresseerd: Voorland 13. Maar geen naam. – Nummer dertien, de benedenburen waren dat toch? dacht hij. Hij liep dichter naar de flat en keek door de ramen naar binnen. Maar de onderste verdieping, waar de buren woonden was leeg; niet alleen het balkon, ook het appartement zelf.
    Met de brief in zijn hand stond Oop te twijfelen, zijn wijsvinger al gereed om de dichtgeplakte overslag los te trekken. Zou hij hem open durven scheuren? De brief was tenslotte niet aan hem gericht. Hij liep terug door het veld, eerst nog langzaam en nadenkend, maar weldra meer doelgericht. Een beetje voorover ging hij het flatgebouw in. In het trappenhuis schoof hij de brief onder de deur bij de benedenburen door. Helemaal goed lukte dat niet; het laatste stuk vouwde steeds dubbel. Tenslotte liet hij hem maar half uitsteken, en liep de trap op. Dat kostte hem enige moeite, al probeerde hij het met alle spierkracht, en zelfs met twee treden tegelijk. –
    Niets veranderd in zijn huiskamer. Dat had hij ook eigenlijk niet verwacht. Bijvoorbeeld dat er opeens zware eiken meubels van toen zouden staan, en een glazen lamp, – net alsof hij binnen was gestapt in het verkeerde huis. Dat de huissleutels, met het nikkel gedeeltelijk afgesleten, opeens universeel passend zouden blijken te zijn.
    Och, het waren eigenlijk niet meer dan rare denkbeelden vond Oop, als bijvoorbeeld nu iemand zou zeggen: "Opeens was het gisteravond."
    Toch was hij er niet helemaal gerust op. Hij ging op zijn tenen staan, maar zag over de schutting bij de benedenflat niets anders dan altijd: een onberispelijk erf met hier en daar kinderspeelgoed. De achterdeur van Aleid's huis stond half open. Hij zag er niemand. Ook hun hond niet.
    De geur van gebraden vlees dreef vanzelf in zijn richting.@ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


@ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


@ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


@ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


@ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


@ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


@ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2020 Geoffrey Reemer en Ren Claessens