vrijdag 18 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - Partner van een transgender (7) - Het eindigt nooit
Gepubliceerd op: 27-02-2013 Aantal woorden: 712
Laatste wijziging: 27-02-2013 Aantal views: 1652
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Partner van een transgender (7) - Het eindigt nooit

Manon


Het is onvoorstelbaar, verzuchtte iemand in de transgenderkring. Op een dag ontdek je dat je transgender bent. Dat je echt liever met de kleren van het andere gender rondloopt. Dat dit niet eenmalig is, maar dat je het elke dag wil. Het duurt heel lang voor je het zelf aanvaardt, voor je het je partner kan duidelijk maken. Je bent zo blij wanneer je naar een bijeenkomst van transgenders bent gegaan, wanneer je die stap hebt kunnen zetten. Je denkt dan dat je het summum van geluk hebt bereikt, en dat je nooit nog iets anders zal willen.
Maar dan begint het pasAltijd meer

Zo is het ook bij ons. In het begin: de nylons, de rokjes, de make-up, naar een transgenderkring gaan. En dan, even praten met vrienden. Iedere keer was het een verademing dat te kunnen laten ontplooien. Maar telkens wanneer we wat gewoon werden, ontstond het verlangen naar nog iets meer.

Zoals bijvoorbeeld die borsten. Die kunnen groter. Mauranne gaat hopkorrels, plantaardige hormonen, nemen in de hoop dat haar borsten zich daarmee zullen ontwikkelen. Ze groeien slechts langzaam, maar ze blijft de korrels met grote regelmaat innemen. Voor vollere borsten. Als ze die zou hebben, zou dat echt het summum zijn. Dacht ik toen.

Maar op een avond zit ik rustig een boek te lezen, en nadat ze de korrels heeft ingenomen, zegt ze: Ik zal toch iets moeten dan aan mijn haar.
Je haar?
Ja, het valt uit. Misschien moet er een pruik komen. Hoewel ik nog haar genoeg heb, voorlopig. Maar het is grijs. Als ik het zou laten verven een soort blondgrijs, asblond, zoals vrouwen van mijn leeftijd hebben. Of bijna zwart. Donkergrijs. Zoals de asse in een haardvuur.
Mijn hoofd begint te tollen. Ik krijg achtereenvolgens beelden van een asblonde, een blonde, een zwarte, een donkergrijze Mauranne. Ik vind het allemaal goed. Mauranne is mooi, met een andere haarkleur zal ze dat ook zijn. Het wordt vast wel even wennen, maar mooi zal ze zijn. Ik ben benieuwd. Mooi. Een Mauranne met volle borsten en een ander haarkleurtje dus.


En nog iets

Even later vermeld ik terloops, tijdens een gesprek met vrienden, dat het mogelijk is om de voornaam officieel te laten wijzigen. Als we later weer onder elkaar zijn, vraagt ze: Was dat echt? Hoe lang duurt zon procedure? Ze vraagt dit driemaal. Het is duidelijk: als het kan, wil ze die naamsverandering liefst hier en nu! Dan kan ze, als mensen moeilijk doen, haar pas tonen, zegt ze.
Mauranne, dat is gewoon mijn naam, ok?
Mooi. Een asblonde partner die echt Mauranne heet. Schitterend, niet?

Slechts een paar dagen later zegt de nog-niet-asblonde, nog-niet-officile Mauranne: Die hopkorrels, dat gaat toch niet snel. Ik begin toch na te denken over borstimplantaten.
Alweer zit ik er eerst even bij met een gezicht van H, wat vertel je nu? Heb ik dat goed gehoord? Dan word ik opnieuw overweldigd door dat gevoel van blijdschap de blijheid omdat zij zou hebben waarvan ik weet dat ze het zo graag wil: borsten! Tegelijk is er meteen het nadenken, situeren. Ik ken chirurgen. Ik weet hoe zon operatie verloopt. Mauranne heeft gezegd dat ze de hopkorrels nog een jaar de tijd geeft, maar in gedachten zit ik al veel verder.

Er gaat veel energie in. Soms wordt het me teveel. Soms moet ik er echt tussenuit. Alleen mijn eigen leven leiden. Uitsluitend bezig zijn met de dingen die ik graag doe, zonder gedoe met jurkjes, juweeltjes, epileren, pruiken, voornamen, implantaten, psychiaters, chirurgen en kappers.

Maar als ik dan een tijdlang uit de transwereld weg ben geweest, ben ik reusachtig blij als ik terugkom, dat Cavaria en al die goede vrienden en vriendinnen er zijn. De persoon van de transgenderkring had gelijk. Het eindigt nooit. Een transgender hoeft niet per se transseksueel te blijken, maar de transgender zal zich blijven ontplooien, als persoon die zich goed in haar vel voelt, als levend leven. En dan hoop ik dat die mooie Mauranne alles krijgt wat haar gendergevoelen nodig heeft.


(Eerder verschenen in ZiZo magazine, 19de jaargang, november/december 2011, nummer 116)
www.manonsite.eu
Facebook Manon Coppens


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens