vrijdag 18 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - Als de dooi intreedt (3/3) - voor Bob Gadeyne
Gepubliceerd op: 05-10-2012 Aantal woorden: 812
Laatste wijziging: 05-10-2012 Aantal views: 1534
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

Als de dooi intreedt (3/3) - voor Bob Gadeyne

Manon


(Wat voorafging: Adle is ontwaakt in de toekomst en heeft ontdekt wie ze vroeger was: een non, de assistente van Abt Bob Gadeyne, die wonderbaarlijk lekker bier kon brouwen. Alleen hij had het recept...)


Even later plunderde ik mijn rekening, vertelde Adle haar klanten. Omdat de abdij zo goed functioneerde, had abt Bob jaar na jaar enorme bonussen opgestreken. Die heeft mij allemaal nagelaten. Dankzij al dat geld is mijn kroeg er gekomen. Met het verrukkelijke bier dat ik eraan verbonden heb. Plechtig hief ze haar glas. Abdeyne. Zo heb ik het genoemd, want de familienaam van abt Bob was Gadeyne. De meeste mensen spraken hem trouwens aan met Abt Gadeyne. Maar ik was zijn vertrouwelinge. Ik sprak hem aan met Bob. Welnu, het bier van Abt Bob Gadeyne, dat wordt Abdeyne.

Ze dronk haar glas in n teug leeg. Ik was de hoofdassistente van de abt. Toen hij overleed dacht iedereen dat het geheim van het abdijbier met hem verloren was gegaan. Maar n ding wisten ze niet: tijdens een uitgebreide vrijpartij had Bob het recept van het bier op de binnenkant van mijn dij getatoeerd. En het lukt me wonderwel om het te brouwen. Ik mag het geen trappistenbier noemen, zelfs niet abdijbier. Maar dat zou de abt niet erg vinden, hij is niet langer gelovig.
De anderen lachten luid.
Jaja, dat zal wel dat die zuster onder leiding van een abt stond. In een nonnenklooster woonden enkel vrouwen, en dan is zuster overste toch de baas, plaagde iemand haar.
Adle zuchtte bij zoveel onwetendheid. Vrouwenkloosters vielen onder de orde van mannenordes. De abt was dus de baas van alle vrouwen, ook van moeder overste. Als hij vond dat een non bier mocht brouwen, mocht dat. Overigens was er hl veel mogelijk, zolang het niet algemeen geweten was. En natuurlijk had iedereen de gelofte van celibaat afgelegd, maar wist je dat er zelfs gemengde kloosters bestonden, met vrouwen- en mannencellen in dezelfde gang? Paters (en zeker de abten) hebben meer dan genoeg 's nachts rondgelopen en met hun staf gezwaaid.
En vrouwen die de pech hadden om zwanger te worden? vroeg iemand.
Ze konden ergens in het geheim gaan bevallen en hun kind afstaan. Er kon zelfs abortus geregeld worden in Frankrijk. En als ze het kind wilden houden, werden ze simpelweg uit de orde gezet. Prachtig verhaal hieromtrent is het levensverhaal van Hildegard von Bingen, een non uit die tijd die prachtige gezangen componeerde en zover is gegaan dat ze een totaal onafhankelijk klooster voor vrouwen heeft kunnen stichten dat op geen enkele manier verbonden was aan een mannenklooster. Haar zusters werden niet zwanger.
Het publiek luisterde ademloos. Met een beetje verbeelding is de kerk een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de gekste verhalen, concludeerde een van hen.
En er zal altijd wel iets dergelijks gebeurd zijn in het echt, of nog gekker, beaamde Adle.

Het leek al te ongeloofwaardig. Nog altijd geloofde niemand een woord van haar levensverhaal. Maar het hoorde nu eenmaal bij Adle en haar Abdeyne.
Je hebt het abdijbier in ere hersteld, dat is het enige wat echt belangrijk is. Een klant dronk gulzig. Zorg dus maar dat jij niet snel sterft, anders zijn we het recept echt voorgoed kwijt. En dat zou jammer zijn!
Van Sem krijg ik nu ook de pilletjes die jullie slikken en waar je honderd jaar ouder van wordt. Ik ben nog niet weg! glimlachte ze.
Toch wel, want als je levensverhaal klopt zit je nog steeds met die hersentumor. En dan kan het snel afgelopen zijn.
Opnieuw weerklonk een daverend gelach.
Adle haalde haar schouders op. Ik stel me vragen rond die tumor. Ik heb geen hoofdpijn, ik voel me niet draaierig, ik ben niet te mager, heb nergens last van.
Kortom, er klopt geen jota van je verhaal, concludeerde de klant.

Ze kent haar geschiedenis toch wel goed, vond een zonderling, gezeten in een uithoek van het caf. Dat van die gemengde kloosters. De abortussen en bevallingen binnen de kerk. Hildegard von Bingen. En de geldbonussen die de abt ontving. Dat was typisch voor die tijd.
Dat is Sem, zei Adle. De enige die mijn verhaal gelooft.
Pas maar op voor die zwerver, raadde iemand haar aan. Hij kan gevaarlijk worden. Hij bewondert je zozeer dat hij een dossier over je bijhoudt. Ik heb het gezien!
Sem knikte tevreden. Die observaties zouden weleens aanleiding kunnen zijn voor een vernieuwende techniek. Hiermee zouden we hersentumoren kunnen genezen door ze op een bepaalde manier te bevriezen. Waarom is zij opgestaan uit haar ingevroren situatie, en de anderen niet? Adle is zeer interessant voor een neurochirurg. Misschien ben ik overigens wel neurochirurg. Wat weten jullie uiteindelijk over mij?
Iedereen schaterde het uit.
Adle knipoogde naar Sem en schonk haar glas nog maar eens vol.


www.manonsite.eu

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens