dinsdag 19 februari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - De pot op! (8/12) - thriller
Gepubliceerd op: 29-02-2012 Aantal woorden: 970
Laatste wijziging: 29-02-2012 Aantal views: 1530
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De pot op! (8/12) - thriller

Manon


(Ondanks de weerzin van Andr is het beslist: de loodgieter zal een wc installeren in de keuken.)


Andr noch de loodgieter merkten op hoe Serge plotseling veranderde toen er over de dokter gesproken werd. Hij was lijkbleek, asgrauw, zijn ogen puilden uit hun kassen en keken afwezig. Zijn ledematen werden slap, zijn armen hingen zonder enige energie rond zijn romp.
Die dokter heeft nog in het jeugdtehuis gewerkt, je weet wel, die instelling voor sociale gevallen, sprak de loodgieter.
Andr en Serge knikten. Ze kwamen ook uit niet zon bijster geavanceerd milieu. Het had geen haar gescheeld of ze hadden ook enkele jaren van hun jeugd tussen die muren doorgebracht en zelf kunnen meemaken hoe het er daar aan toeging.
Het was algemeen bekend zei de loodgieter. Iedereen wist het. Die dokter voerde niets uit in die instelling. Zo eenvoudig was het. En een slecht karakter! Hij was misschien niet met pedofilie bezig, maar het gebeurde regelmatig dat kinderen al huilend wegliepen bij hem. Als ze zeiden dat ze een probleem hadden, kafferde hij hen uit. Als het niet anders kon, schreef hij antibiotica voor, en dat was alles. Verder deed hij gewoon niks. Als er gemeld werd dat een kind een chronisch probleem had, deed hij alsof dat niet waar was. Hij liet die kinderen gewoon aan hun lot over, en verdiepte zich in zijn flessen alcohol... ja, zo ging dat in die instelling. Later werd de dokter vervangen door iemand anders, niet omdat die andere beter is, hij heeft alleen meer politieke macht om dat plaatsje in beslag te nemen, dat is alles. En volgens de laatste berichten heb ik vernomen dat de vroegere dokter van het jeugdhuis nu probeert een job te versieren in het verzorgingstehuis voor oude mensen. Daar wil hij vast nog een aantal testamenten lospeuteren van enkele demente bejaarden...


oOoSerge nam potten op en legde ze ergens anders neer. Dan nam hij andere potten en verplaatste die ook. Het was zinloos. Alles wat gedaan moest worden, was gedaan. Er was geen afwas meer. Het aanrecht was proper. Hij was al drie keer naar de wc gegaan. Op zijn pot. De wc die de loodgieter zou installeren stond er al, maar Serge mocht hem nog niet gebruiken. De septische tank in de tuin was bijna klaar. Morgen kwam de loodgieter alles afwerken. En vanaf dan zou Serge de pot op mogen gaan in zijn keuken.
Maar nu wachtte hem een zware opdracht.
Serge weigerde eraan te denken dat hij zijn pillen niet langer innam, en dat zijn onafgebroken negatieve gedachten daar weleens mee in verband zouden kunnen staan. Misschien had hij zelfs wel ontwenningsverschijnselen van de medicatie, waardoor zijn negatieve gedachten nog erger waren.
Nee.
Daar dacht hij niet aan.
De dokter moest komen, zoals iedere week. Serge was zo zenuwachtig, zo erg in paniek omdat hij wist wat een smerige vent die dokter wel was. De loodgieter had het nog verteld. De dokter hengelde nu naar een plaatsje in een bejaardentehuis. Daar wilde hij nog enkele contracten versieren. Die gedachten lieten Serge niet los. Karla was overleden, terwijl de dokter een testament had. Had de dokter haar vergiftigd? Vermoord? Hoe langer het duurde, hoe heviger de gedachten in zijn hoofd gingen tollen.
Dan werd er gebeld.

Serge liet de keukenpot bijna uit zijn handen vallen.
Snel streek hij zijn zwarte hemd glad. Dan verscheen hij in de deuropening van de keuken. De woonkamer stapte hij kranig helemaal door, haastig maar zonder omkijken. Toen hij voor de deur naar de gang stond, leek het alsof iets in hem bevroor. Beelden van Andr kwamen boven. Andr, Andr, riepen stemmetjes in zijn hoofd. Waarom was Andr er niet? Hij moest de deur openmaken!
Serge opende de deur naar de gang, schuifelde langzaam en aarzelend tot aan de trap. Dat kon hij nog opbrengen. Dan bleef hij staan.
De bel klonk nog eens.
Serge schrok zo hevig van dat onheilspellende geluid dat het hem in beweging zette. Die paniekreactie gebruikte hij om tot aan de voordeur te rennen. Hij maakte hem open op een kier en nog voor de dokter de deur had opengeduwd of hem gezien had, was hij alweer verdwenen in de woonkamer.
De dokter zag het meteen.
De zetel van Serge was verplaatst.
En Serge zelf stond naast de zetel.

De dokter kwam de kamer bijna zwalpend binnen. Hij kon makkelijk te voet komen tot bij Serge, en Serge was zo bang van alles, dat hij echt geen klacht hoefde te vrezen. Het werd alleen weleens tijd dat die jongeman hem iets ging beloven. Hij kwam net terug van de notaris van Karla, en dat was een buitengewoon onaangename belevenis geweest. Hij vroeg zich zelfs af of dat oude wijf het opzettelijk gedaan had. Met haar zoon, die alles waarvan hij dacht dat het van Karla was, al jaren in zijn bezit had en al de rest toch gerfd had. Geen halve euro hadden ze voor hem overgelaten... tenzij onder de vorm van schulden. Om die tegenvaller te verteren had de dokter dan maar een fles whisky gekocht.
En leeggedronken.
Daardoor had hij niet in de gaten dat Serge hl vreemd deed, veel vreemder dan gewoonlijk. De alcohol benam hem een helder zicht. Serge gilde niet, maar hij bewoog zich ongewoon. Een goede dokter zou meteen doorhebben dat Serge zijn pillen al een hele tijd niet ingenomen had, en onmiddellijk in zijn tas op zoek gaan naar een kalmerend spuitje, om desnoods vanop afstand toe te dienen.
Maar deze dokter was toeterzat en zou al heel tevreden zijn met zichzelf als hij tot aan de keuken geraakte.


(wordt vervolgd)


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens