vrijdag 18 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - De pot op! (3/12) - thriller
Gepubliceerd op: 24-01-2012 Aantal woorden: 1032
Laatste wijziging: 31-01-2012 Aantal views: 1630
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De pot op! (3/12) - thriller

Manon


(Wat voorafging: Serge en Andr rijden in onmin naar huis. Andr vertelt over zijn frustraties en over de teraardebestelling van Karla waar hij heen gegaan is.)


Ik mag het niet doen. En de dokter... hij... hij wel! Ik doe zoveel... zoveel! Ik doe alles voor jou maar je medicatie halen bij de apotheek, ho maar! Denk je nu echt dat ik je zou vergiftigen? Zeg??? Ik moest er de hele tijd aan denken bij de begrafenis van Karla. Plots vertelde iemand me over de dokter, en waarom hij daar was. Andr keek zijn broer zijdelings aan en vervolgde dan: Karla heeft hem een deel van haar erfenis nagelaten. Die dokter heeft haar zo gek gekregen dat ze een testament gemaakt heeft voor hem. Natuurlijk kon ze haar zoon niet helemaal onterven. Maar het andere deel van de nalatenschap is voor de dokter. Voor jouw dokter. Voor de man die jij meer vertrouwt dan mij.

Een vreselijke engerd, die dokter. Iedere week als hij op huisbezoek kwam bij Serge liet die man hetzelfde liedje horen, het refrein van suggestieve opmerkingen. Mooie kast heb je daar. Die zou goed staan in mijn huis. Het is dezelfde stijl. Ofwel wees hij naar de zetel... naar die buitengewoon mooie en comfortabele relax waarin Serge zo graag uitrustte. En die zetel... zo elegant... zou ook wel passen in mijn interieur.
Die smerige arts. Van in het begin had Serge hem gewantrouwd. Maar de diagnose luidde dat Serge leed aan waanbeelden en paranoa. Daardoor had hij nooit kunnen inschatten of deze dokter echt onbetrouwbaar was, of dat dit alleen een indruk was die opgewekt werd door zijn zogeheten paranoa. Nu, enkele jaren later, nu Karla overleden was en de dokter haar een testament ontfutseld had, wist Serge het wel zeker. De dokter wilde hem alles afpakken wat hij bezat.
En Serge zat ermee opgescheept.
Naast hem wachtte Andr op het enige mogelijke antwoord dat zijn broer volgens hem kon geven: Goed, voortaan zal ik niet meer naar het dorp gaan, maar haal jij de pillen dan maar voor mij bij de apotheker... als je wilt... zou je dat willen doen... voor mij?
Maar Serge sprak deze woorden niet uit. In plaats daarvan gebeurde iets totaal anders.
Heel snel en volkomen onverwacht.

In n klap gedroeg het lichaam zich anders. Het zakte in elkaar. Was oneindig vermoeid. De tinteling, het sprankelende, was duister, mat, futloos geworden. De verrukking, de blijheid, de lichtvoetigheid die hem daarpas hadden overvallen, waren weg. Het leven had grandioos geleken... volmaakt.
Maar dat was niet zo.
Het leven was niet volmaakt.

Serge schudde zijn hoofd. Och. De mensen. Je kan echt niemand vertrouwen, bracht hij uit. Serge had het over de dokter, maar Andr ving de boodschap op alsof die aan hem gericht was. Serge vertrouwde hem niet. Andr mocht de medicatie niet halen bij de apotheker. En, sterker: Serge had vandaag zelfstandig een initiatief genomen zonder er eerst met hem over te praten.
Andr duwde het gaspedaal nog dieper in en volgde de baan aan roekeloze snelheid.oOoEindelijk waren ze thuis. Serge voelde zich opgelucht. Allereerst omdat Andr onverantwoordelijk had gereden, alsof hij hen allebei in een dodelijk ongeluk had willen storten.
Maar ook omdat hij dringend zijn blaas wilde ledigen. Hij stoof naar boven, naar de badkamer. Toen de blaas leeg was, ging Serge er nog even gezellig bij zitten. Nu hij hier toch was kon hij net zo goed zijn darmen ook leegmaken.
Van op de pot keek hij recht in het gezicht van le Penseur van Rodin. Met De Denker kon Serge zich vereenzelvigen. Zat hij hier niet net als die kerel te mijmeren, ergens op een rustige plek?
Achter De Denker schuilde ook Rodin. Telkens als hij aan Rodin dacht, dacht Serge meteen ook aan Camille Claudel, Rodins echtgenote en nog brilliantere beeldhouwster dan hij. Juist omdat ze geniaal was, werd ze krankzinnig verklaard. Paranode, net als Serge. Ondanks haar verzet werd ze genterneerd in psychiatrische ziekenhuizen. Het is niet aan vrouwen om geniaal te zijn, schreef haar broer Paul Claudel hierover.
Camille had haar echtgenoot niet kunnen vertrouwen.
Haar familie niet.
En ook haar verschillende dokters niet.
Als een echte denker, gezeten op de pot en zijn hoofd steunend op zijn arm, staarde Serge naar de afbeelding tegenover hem.
Nu zou de dokter hem zijn medicatie bezorgen. Maar Serge kon de man absoluut niet vertrouwen. Helaas, van dokter veranderen was uitgesloten. Een andere arts zou van ver moeten komen, want de dokter was de enige van het dorp. Maar vooral, iedere vreemde dokter zou Serge zoveel schrik aanjagen dat hij onwel zou worden als hij hem zijn huis nog maar zou zien betreden. Serge bleef liever de patint van een man waarvan hij wist dat hij hem niet kon vertrouwen, dan van iemand die hij totaal niet kende.
En toch moest Serge ervoor zorgen dat hij niet mishandeld zou worden, zoals Camille. Mensen waren zo machtig. Ze deden elkaar pijn. Ze kwetsten. Verwondden. Vernietigden. Serge wist dat. In de nabijheid van andere mensen begon hij heel snel te zweten. Als hij noodgedwongen toch in hun gezelschap verkeerde, of in de tuin ging, werd het erg moeilijk. Het mocht niet lang duren. Na verloop van tijd most hij gewoon gillen. Brullen. Bijten. Dom natuurlijk. Door te schreeuwen viel hij op, en dat wilde hij juist vermijden.
Serge wist dat de enige verstandige methode om mensen op afstand te houden erin bestond om zich af te schermen van de wereld, zich binnen te verschansen. En regelmatig pillen te nemen - dat laatste beweerde de dokter toch. Tot vandaag had Serge dit geloofd. Maar vandaag, zonet, in de auto, waren er twijfels gerezen.
Dokters hadden Camille Claudel onterecht medicatie toegediend. Dokters zijn niet de opperste waarheid in het leven. En al helemaal niet de dokters die op testamenten uit zijn.
Snel nam Serge de beslissing.
De tweede al, op n dag.
Tijdens de ontlasting klemde hij zijn lippen stijd op elkaar.
Voortaan zou hij geen pillen meer nemen.
Wat was het leven mooi!

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens