vrijdag 18 januari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - De pot op! (2/12) - thriller
Gepubliceerd op: 17-01-2012 Aantal woorden: 1228
Laatste wijziging: 23-01-2012 Aantal views: 1770
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De pot op! (2/12) - thriller

Manon


(De broers Serge en Andr leven al jaren samen. Serge moet medicatie nemen, en staat erop om die zelf te kopen zodat hij zeker niet vergiftigd wordt. Maar vandaag heeft Serge bij de apotheker zijn dokter ontmoet, en daar werd afgesproken dat de dokter voortaan de medicatie thuis zal bezorgen. Toen Serge dit aan Andr vertelde, is die er woedend vandoor gegaan.)


Serge voelde zich licht in zijn hoofd, uitbundig blij en onnozel. Het was net alsof hij een fles wijn had leeggedronken nadat hij al een kilo hasj had gerookt. Maar hij had niets gebruikt en toch danste zijn hele lijf inwendig van dolle vreugde.
Hij had geen idee waar Andr uithing, maar maakte er zich niet druk om. Hij kon nog even wachten, voorlopig liet zijn blaas niet van zich horen. Ondertussen zat Serge goed, hier in de auto. Die was geparkeerd in een afgelegen veldweg en Serge genoot van een uniek uitzicht over eindeloze valleien en beboste heuvels. Geen mens kwam hier ooit, tenzij af en toe een boer, als er koeien in de weiden stonden - maar nu stonden er geen.

Uit zijn zwarte regenjas diepte hij een pakje sigaretten op. Zijn borstkas zette zich uit terwijl hij inhaleerde. De geur, het inademen en langzaam weer uitademen, het ritueel alleen al bezorgde hem een onbeschrijfelijke voldoening. Serge inhaleerde nogmaals terwijl hij om zich heen keek. De prachtige kleurencombinaties van de velden onder de zon, de beweging van de wolken overvielen hem. Nooit eerder had hij opgemerkt hoe mooi het leven was. Nu voelde hij het in al zijn glorie: de mogelijkheid om te kijken, te horen, te ruiken, te voelen, te bewegen... Het was fantastisch dat dit mogelijk was. De wereld was buitengewoon, adembenemend, verrukkelijk!

En hij, Serge, hij dd dingen in die wondere wereld. Zonet had hij een beslissing genomen! Helemaal alleen! Zelfstandig! Zeker, de beslissing was hem ingefluisterd geweest door de dokter. Die had hem ertoe aangezet. Uit eigenbelang. Maar niettemin. Voortaan zou de dokter de pillen thuisbezorgen, en dat was iets waar Serge al jaren naar verlangde.
Terwijl hij het nieuws verteld had aan Andr had hij er zelfs aan toegevoegd dat hij voortaan nooit meer naar het dorp zou gaan.
Dat had hij aangedurfd.
Dat te zeggen. Terwijl hij wist dat dit absoluut niet goed zou aankomen bij Andr. Serge juichte inwendig.

De verrassing had krachtig toegeslaan bij Andr. In al de jaren die ze samenwoonden had Andr nooit last gehad van een broer die zijn wil doordreef. Maar ditmaal had Serge, voor de eerste keer in zijn volwassen bestaan, iets beslist. En Andr kon er niets tegen beginnen. Dat besefte hij. De dokter zou de pillen brengen. Aangezien de bezoekjes aan de apotheker het enige was waarom Serge naar het dorp ging, hoefde hij daar voortaan niet meer naartoe.
Serge had iets essentieels in hun levenswijze veranderd.
Bij Andr was de mokerslag uitgemond in pure razernij, blinde woede.
Voor Serge voelde het aan alsof hij een goal gemaakt had. Een winning goal. De wedstrijd was nog maar net begonnen, en toch leek het alsof de hele match zo goed als gewonnen was.
Zonder iets te zeggen stapte hij in en startte de motor.
Serge speelde op veilig en zei ook niets. In gedachten was hij wel blij met de komst van zijn broer. Zijn blaas begon opnieuw duidelijke tekenen van hoogspanning te geven.

Aan veel te hoge snelheid slingerde Andr de auto over landwegen en door korte bochten.
Alles goed, mompelde hij tenslotte, nauwelijks verstaanbaar boven het gehuil van de motor uit.
Serge bleef zwijgen. Als ze over de medicatie begonnen, zou Andr sowieso aantonen hoe onverstandig het was om de dokter de pillen te laten thuisbezorgen. En wat een dommerik Serge wel was. Andr kon maar niet begrijpen dat Serge ook een eigen wil had, eigen verlangens, eigen behoeften. Net zoals hij nooit zelfs maar in overweging kon nemen dat hijzelf af en toe iets fout deed.
Volgens zichzelf had Andr zicht op de zaken en op de ziekte van zijn broer. Hij handelde juist en Serge moest zich daaraan aanpassen. Zo eenvoudig lag volgens hem hun samenleven.
Dat kon hij bovendien zo uitstekend uitleggen, aan de hand van onweerlegbare argumenten en interessante inzichten, dat Serge er meestal bij in slaap viel. En wanneer hij vervolgens zijn ogen weer opende, had hij alles bij het verkeerde eind en was hij bovendien meestal schuldig aan het hebben van een eigen wil.

Er was een begrafenis in het dorp, zei Andr uiteindelijk.
Heu?
Je weet toch, die oude vrouw die bij het riviertje woonde en nog altijd kaas verkocht. Vroeger hadden ze een boerderij. Ze had nog enkele geiten.
Oh. De oude Karla. Ja, wat is ermee? Is ze dood?
Hier, het kaartje. Heb ik gekregen bij de kerk. Ter herinnering aan... diep bedroefd... het heengaan van Karla Struys, weduwe van... nog gezalfd met het heilig oliesel... plechtige uitvaartdienst... Ik was te laat voor de kerkelijke dienst, maar ik heb toch nog een kaartje gekregen.

Het interesseerde Serge geen lor. Hij was niet bepaald in de stemming om rouwig te gaan doen. De wereld was betoverend mooi, het leven paradijselijk, en niets zou zijn stralende humeur kunnen teneerdrukken. Karla was dood? Serge grinnikte. Als Andr niet naast hem had gezeten, had hij vast en zeker uitgeroepen hoe subliem hij dat vond. Leven en dood! Wat een boeiend gegeven! Maar Andr zat naast hem en Serge onderdrukte zijn gegiechel.

Met zijn ogen volgde Andr de baan, maar ondertussen hoorde hij telkens weer de woorden van de begrafenisondernemer, alsof de man zich persoonlijk tot hem richtte.
Ik ben meegegaan naar het kerkhof, vertelde hij. Veel mensen zijn na de dienst in de kerk onmiddellijk weggegaan. Dat vond ik zo lomp. Ze waren uitgenodigd voor de teraardebestelling! Maar alleen de begrafenisondernemer, haar zoon en de dichtste familie waren daar. Ik ben met die groep meegegaan naar de begraafplaats.

Het was met overlijdensberichten net als met reclames die af en toe in de brievenbus vielen en persoonlijk aan Andr geadresseerd waren. Hij kon er niet aan weerstaan. Als hem een korting werd beloofd omdat hij zon goede klant was, dan most hij iets gaan kopen. Als hij niets zou kopen met die kortingbon, zou de winkel hem misschien niet langer koesteren als goede klant, hem aanspreken als was hij een geliefde, hem cadeautjes toesturen. En wat moest hij dan nog? Wie anders gaf hem cadeautjes? Andr had geen vrienden, maar de winkel was zijn vriend, en Andr gebruikte alle gepersonaliseerde voordeelbons die hem werden toegestuurd, ook al had hij niets nodig.
Het kaartje dat hem persoonlijk aangereikt was geworden op het plein voor de kerk, had datzelfde mechanisme in werking gebracht bij hem. Zo had de uitnodiging naar de teraardebestelling van Karla dezelfde commercile waarde gekregen als een voordeelbon in een winkel.

O ja, weet je wie daar ook was? Op de teraardebestelling? Andr nam een scherpe bocht in de weg wel heel erg nipt omdat hij zijn broer probeerde aan te kijken. De dokter. Die vent aan wie jij gevraagd hebt om je pillen elke week naar huis te brengen.
Hij heeft het voorgesteld, corrigeerde Serge.

(wordt vervolgd)

-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens