dinsdag 19 februari 2019
Snel naar rubriek:
Inloggen      Registreren
Manon - De bamboefluit (7/11) - een potische thriller
Gepubliceerd op: 06-06-2011 Aantal woorden: 913
Laatste wijziging: 06-06-2011 Aantal views: 1598
Easy-print versie Aantal reacties: 11 reacties

De bamboefluit (7/11) - een potische thriller

Manon


(Wat voorafging: Mart gaf de honden in de kennel van Bert slaapmiddelen omdat ze teveel lawaai maakten. Een aantal dagen geleden werden alle honden dood teruggevonden. Gisteren is Mart onwel geworden en naar het ziekenhuis gebracht. Marianne werd buitengegooid toen ze Bert wilde helpen.)


De volgende dag praatte het hele dorp over niets anders. In de winkels, bij de kapper, in de kroeg, in de andere kroeg, daar tegenover. Mart en Bert. Iedereen ging langs bij Bert om te proberen nog meer weetjes of nieuws, vers van de pers, te krijgen. En om daar dan weer mee te kunnen uitpakken in het dorp.

De mensen zeiden dat het huis van Bert op enkele dagen tijd een oord van dramas geworden was. Ze waren ervan overtuigd dat ze zelf iets dergelijks niet zouden overleven. Eerst al die honden eraan, dan zijn vrouw...

Over Bert zelf werd gezegd dat hij heel stil reageerde, maar vriendelijk. De shocktoestand waar Marianne getuige van was geweest was met nog meer kalmerende middelen en dankzij de onschatbare hulp van zijn goede vriend Bernard onder controle gehouden. Overal kreeg Marianne te horen dat ze beslist opnieuw eens bij Bert moest langsgaan, dat hij haar nu goed zou ontvangen.

Met haar rugzak vol groenten en een brood nam ze de kortste weg terug naar haar huis, langs het bos. Met aan de rand van het bos, de vijver, en het huis van Bert en Mart.
Hij zal blij zijn je nog eens te zien, had de groentenboer stellig beweerd. Het doet hem deugd om mensen te zien, daardoor weet hij dat hij niet alleen in de wereld is.
Je was erbij toen Mart werd weggebracht, je bent de laatste in het dorp die haar thuis gezien heeft. Dat was voor hem een heel emotioneel moment. Met jou zal hij goed kunnen praten,
had de bakker gezegd.
'Hij zal kunnen goedmaken dat hij je toen zo onvriendelijk heeft buitengegooid. Je moet zeker eens langsgaan,' vond de vrouw van de ijzerwinkel.
Marianne stond voor de oprit van Berts huis en weifelde. Ook de krantenman had haar aangespoord om Bert nog even te groeten. Ik kan nu niet gaan, ik moet op de winkel passen, maar ik vind dat we hem allemaal moeten steunen.

Eigenlijk vond ze dat zelf ook. Wellicht had Bert haar alleen maar weggejaagd omdat hij in paniek was geweest. Wat volkomen normaal was in zijn situatie. Hij was overspoeld geweest door verwarde gevoelens van angst. De onzekerheid over hoe het met Mart zou verdergaan. En dat alles bovenop het recente verdriet over zijn gestorven honden.

Marianne ging het pad op naar zijn huis. De deur stond open. Ze belde aan. Niemand kwam haar tegemoet. Ze belde nogmaals, en wachtte. De open deur wenkte haar, alsof hij zeggen wou, 'Kom binnen, bellen hoeft niet'. Marianne ging binnen en klopte op de deur van de woonkamer voor ze er binnenkeek.
Niemand.

Misschien was Bert in de tuin. Misschien zat hij verdrietig alleen te zijn bij zijn lege dierenkennel. Ze kon hem later nog eens bellen. Of zou ze toch achterom gaan, om hem in zijn tuin op te zoeken?

Toen zag ze het kastje met de cds. De woorden van Sylvester, die de nacht bij haar had doorgebracht, galmden door haar hoofd. Welke cd was het die je hoorde toen je daar voorbij kwam?'
Na een tweetal uur praten en een heerlijke, snel in elkaar gestoken brokkengroentensoep hadden ze dicht bij elkaar gezeten bij de achterdeur van de keuken, elk met een glas wijn in hun hand, uitkijkend over de donkere tuin. Sylvester had ondertussen alle details van het verhaal wel honderd keer gehoord. Bert speelde geen bamboefluit. Wat Marianne gehoord had, waren klanken van een cd geweest. Sylvester had gepoogd op de een of andere manier toch nog meer te weten te komen. Welke cd was het die je hoorde toen je daar voorbij kwam? Je zei dat het zo klungelig klonk? had hij gevraagd, nieuwsgierig.

Ze was verwonderd geweest. Ze had het antwoord niet geweten. De muziek was stuntelig gespeeld. In haar hoofd had ze alle partituren afgetast die ze kende, maar wat ze toen gehoord had behoorde daar niet toe. Waarschijnlijk was het een improvisatie.
Ik dacht dat je alle cds met bamboefluit al had?
Dat dacht ik ook.
Dus is er toch nog een die je niet hebt.
Mogelijk... Een nieuwe uitgave misschien...


Vanwaar ze nu stond kon Marianne zien welke cds in het kastje van Bert staken. Een klein deel bestond uit verzamelalbums van populaire genres, van hard rock langs oldies en disco naar blues en Afrikaanse muziek. Dan begon een uitgebreide collectie van bizarre geluiden. Natuurgeluiden, muziekgenres die experimenteerden met klanken. Misschien gebruikte Bert die bij de africhting van zijn honden. Marianne wist dat hij ultrasone geluiden gebruikte en daar zeer geavanceerde trainingsmethoden mee had ontworpen. Hij kon er de honden ontzettend veel mee leren. Hij had een hele ultrasone taal ontworpen.
Maar nergens was een cd met muziek van een bamboefluit te bespeuren. Niet bij de muziek uit vreemde culturen, evenmin bij de natuur-cds of bij de experimentele cds.
Misschien lag de schijf nog bij de cd-speler? Met haar ogen tastte ze het apparaat af.
En zo ontdekte ze het. Verborgen achter een stapel papieren. Een houten ding. Een instrument uit de wouden van verre landen.
Een bamboefluit.
Een echte.


(wordt vervolgd)


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:03:04
sinop otelleri blog  sinop otel dublex suit oda  sinop otel hakkımızda  sinop otel hizmetler  sinop otel müza  sinop otel odalarımız  sinop otel plaj  sinop otel standart oda  sinop otelleri video  sinop otelleri yorumlar  sinop otel havuzlu  sinop otel fiyatları  sinop otelleri  sinop havuzlu otel  sinop otelleri trivego  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri  sinop otelleri Sinop doğal güzelliklerinin yanı sıra birçok tarihi mekâna da sahip olan bir şehirdir. Sinop yalnızca doğa meraklıları tarafından değil aynı zamanda tarih meraklıları tarafından da gezilip, görülen ve beğenilen bir kenttir. Sinop kalesi, Sinop arkeoloji müzesi, Sinop İnce burun Feneri, Boyabat Kaya Mezarları Sinop’un tarihsel kalıntılarını oluşturmaktadır.

Tarih meraklısıysanız ve Sinop’a gelip seyahat etmek, gezip görmek istiyorsanız, o halde Sinop otelleri arasından bir Sinop otel seçiminde bulunun. Tercih ettiğiniz otelin isteklerinize uygun olup olmadığını internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Nasıl özellikler istiyorsanız, beğendiğiniz otel de bu özelliklerin olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Tercih ettiğiniz Sinop otel ile güzel bir tatili geçirme imkânınız da bulunmaktadır.


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:37
antalya sex shop  
bursa sex shop  
sex shop bursa  
bursa sex shop  
avcılar sex shop  
avcılar sex shop  
esenyurt sex shop  
esenyurt sex shop  
beylikdüzü sex shop  
beylikdüzü sex shop  
kadıköy sex shop  
kadıköy sex shop  
bakırköy sex shop  
bakırköy sex shop  
işitme cihazı  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:22
seks shop  
sex shop  
sex toys  
erotik seks shop  
gay sex shop  
gay sex shop  
strapon nedir  
kızılay sex shop  
vibratör  
izmir sex shop  
antalya sex shop  
ankara sex shop  
istanbul sex shop  
istanbul sex shop  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:12
seks shop  
sex shop  
sex shop  
sex shop  
seks shop istanbul  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:02:02
فرمتجر الجنس  
فروشگاه جنسی  
فروشگاه جنسی  
هزاز  
вибратор  
секс-шоп  
متجر الجنس اسطنبول  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:55
sex shop  
iç giyim  
saç bakım  
işitme cihazı  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otelleri  
sinop otel fiyatları  
sinop otel tavsiye  


-=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:44
 • https://www.ogiyo.com

 • https://www.sacbakim.net

 • https://www.noktaisitme.com

 • https://www.sinopantikotel.com.tr

 • https://www.sinopantikotel.com

 • https://www.sinopotel.com.tr

 • http://www.sinopotel.com

 • https://www.otelsinop.net

 • https://www.seksshopistanbul.net

 • https://www.jartiyercorap.com

 • https://www.noktashop.ist

 • https://www.noktashop.istanbul

 • https://www.noktashop.org

 • https://www.noktaseksshop.com

 • https://www.vibratorum.net

 • https://www.noktashop.org/articles-sitemap.xml • -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:37
  sex shop  
  seks shop  
  saç bakım  
  seks shop  
  seks shop  
  sex toys  
  sex toys  
  gay sex shop
  gay sex shop
  strapon nedir


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 13:01:21
  kızılay sex shop
  travesti sex
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  erotik seks shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  sex shop  
  vibratör  
  izmir sex shop  


  -=P!nUpke=- @ 02-11-2018 12:59:54
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 
  sinop otelleri 


  @ 21-06-2015 15:35:42
  Het plaatsen van reacties kan alleen als u ingelogd bent. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan.


  Copyright © 2002-2019 Geoffrey Reemer en Ren Claessens